»
Noutati » Sfaturi pentru conducere pe timp de ceata
Sfaturi pentru conducere pe timp de ceata

Sfaturi pentru conducere pe timp de ceata

Sfaturi pentru deplasarea pe timp de ceață

Ceața este unul dintre cele mai periculoase fenomene meteo ce pun în pericol siguranța celor de la volan. De aceea, fenomenul trebuie tratat cu maximă seriozitate, orice măsură de precauție fiind binevenită pentru a preîntâmpina un posibil accident. Este important să conștientizezi că nu doar tu ești cel care are vizibilitatea limitată, ci și partenerii de trafic. Condusul preventiv este esențial pe astfel de vreme.

 

1. Utilizează corect luminile

În caz de ceață este important să utilizezi corect luminile pentru a fi vizibil pentru ceilalți parteneri de trafic. Astfel, este obligatorie aprinderea fezei scurte împreună cu proiectoarele de ceață, dacă acestea există în dotarea mașinii. Lumina de ceață din spate este foarte utilă pentru a te face vizibil, însă dacă se merge în coloană și este clar că ești vizibil pentru cel din spate este mai bine să nu o folosești, deoarece este extrem de deranjantă. Bine de aplicat – nu utiliza niciodată lumina de ceață din spate dacă vizibilitatea este bună.

 

2. Păstrează distanța față de cel din față

Chiar dacă îl vezi foarte bine pe cel din fața ta, este important să păstrezi distanța față de acesta, deoarece poate apărea un obstacol neprevăzut pentru el în orice moment, care necesită o frânare bruscă.. Astfel, vei avea suficient timp pentru a te opri în siguranță..

3. Curăță parbrizul

Îmbunătățește pe cît posibil vizibilitatea de la interior prin menținerea geamurilor și a parbrizului foarte curate. În special atunci când este ceață pe timp de noapte un parbriz curat îți oferă un plus de siguranță. Dacă este nevoie, te poți opri pentru un minut la o benzinărie să curăți parbrizul.

 

4. Circulă preventiv, cu viteză redusă

Chiar dacă este universal valabil indiferent de condițiile meteo, este esențial să păstrezi o viteză adecvată la condițiile de vizibilitate atunci când este ceață. Chiar dacă te grăbești este mai bine să păstrezi același ritm de deplasare cu ceilalți participanți la trafic. Nu merită să îți asumi riscuri suplimentare pentru a câștiga câteva minute.

 

5. Nu conduce pe ceață atunci când ești foarte obosit

Este foarte important să faci pauze dacă este ceață și ești foarte obosit. Timpul de reacție mai slab combinat cu vizibilitatea redusă poate duce la accidente. De aceea, parchează câteva zeci de minute dacă ai nevoie de somn. Evită să parchezi lângă carosabil. Este recomandat să găsești o benzinărie sau o parcare ferită.

 

Anticipează, condu preventiv, menține viteza la cote reduse, ai grijă la ceilalți. Condusul pe ceață este dificil, dar dacă respecți aceste reguli simple vei ajunge în siguranță la destinație.

 

« inapoi

Contact

Str. Luceafarului nr. 3, Cluj-Napoca
Tel: 0745.66.36.26
Mail: office@bbrentacar.ro

Social


Whatsapp

Viber

Skype

Facebook

Sfaturi pentru deplasarea pe timp de ceata