»
Noutati » Sfaturi pentru condusul pe timp de noapte
Sfaturi pentru condusul pe timp de noapte

Sfaturi pentru condusul pe timp de noapte

In ciuda faptului ca nu ne face placere sa conducem pe timp de noapte, este foarte posibil sa ne lovim de astfel de situatii. Iar cum de felul in care conducem depind viata personala si a celorlalti participanti la trafic, consideram ca este esential sa va oferim o serie de sfaturi referitoare la condusul pe timp de noapte.

Concentrati-va la drum
Este necesar sa fim mult mai vigilenti decat in mod normal, chiar daca este mult mai obositor sa pastrati treze toate simturile noaptea. Incearca sa ne concentram atat pe drum si semnele de circulatie, cat si la pietoni sau animale salbatice, ce se pot observa mai greu noaptea.

Nu plecati la drum neodihnit
Lipsa odihnei nu face decat sa scada semnificativ capacitatea de concentrare. O cafea poate sa va vina in ajutor, insa senzatia de atentie sporita si odihna va disparea rapid. In situatia in care simtiti pleoapele grele, sesizati o mancarime a ochilor sau chiar aveti stari de ameteala, este timpul sa luati o pauza de la condus si sa dormiti. De asemenea, la fiecare ora de condus se recomanda o pauza de 5-10 minute.

Utilizati luminile corespunzatoare
Inainte de a pleca de acasa, asigurati-va ca stergeti oglinzile, luneta si parbrizul. In oras, nu orbiti ceilalti participanti la trafic cu faza lunga. In afara orasului, este foarte important sa utilizati faza lunga, pentru a evita accidentele. De asemenea, nu priviti spre farurile ce vin din sens opus, ci urmariti marcajul liniei pana cand depasiti masina.

Acorda atentie factorilor externi
Inainte de a pleca la drum lung pe timp de noapte, nu ezita sa consulti prognoza meteo. In situatia in care aceasta nu pare a fi deloc favorabila si poti amana calatoria, nu ezita sa faci asta. Daca lucrurile nu pot fi amanate, condu cu mare grija, fara a exagera cu viteza. De ajutor poate fi radioul, ce iti ofera informatii referitoare la vreme, trafic, accidente, drumuri in lucru sau poate chiar radare.
« inapoi

Contact

Str. Luceafarului nr. 3, Cluj-Napoca
Tel: 0745.66.36.26
Mail: office@bbrentacar.ro

Social


Whatsapp

Viber

Skype

Facebook

Sfaturi pentru condusul pe timp de noapte